Uus point-to-point raadiolink ZoneFlex P300

p300Ruckus tõi välja uue point to point lingi P300, mis võimaldab sageduste kiiret vahetamist sarnaselt ZoneFlex Wi-Fi  tugijaamadest tuntud ChannelFly tehnoloogiaga. Sellise sagedusvahetuse puhul ei märka kasutaja sidekatkestust ja paketid kaduma ei lähe.

Välitingimustes  5 GHz sagedusalas on aga DFS (Dynamic Frequency Selection) kohustuslik enamus sagedustel, seega peab seade suutma vältida primaarse kasutusega teenusele (Eestis on selleks ilmaradarid, tegelikus elus aga kõik naabruses olevad 5 GHz seadmed, sest radaril ja sekundaarseadmel pole tavaliselt lihtne vahet teha) häirete tekitamist.  Lisaks on ChannelFly  reaalselt tuunitud mõõtma kanalite läbilaskvust ja õpib kasutama parimat võimalust. Tavapärastes lahendustes valitakse enamasti parima SNR (Signaali ja Müra suhe) kanal, mis alati ei tähenda parimat läbilaskvust.

ZoneFlex P300 lingil on selleks sisse ehitatud eraldi raadio, mis pidevalt skaneerib spektris olevaid häirevabasid sagedusi ja seega sageduse vahetuse vajaduse hetkel on uus kvaliteetsem kanal alati silmapilgselt saadaval. Kliendipoolne seade ei pea ka selleks uuesti, sest tänapäevased wi-fi protokollid võimaldavad sagedust paketivoo ajal kiiresti vahetada.

 

Download the PDF file .

 

Sagedasti esitatud küsimused Ruckus ZoneFlex P300 raadilingi kohta.

K: Kui suur on P300 maksimaalne kaugus seiseste antennidega
V: Maksimaalne point to point lingi kaugus on 12 km

K; Mitu kliendirežiimis seadet saab P300 külge ühendada
V: P300 tüüpi kliente või bolla ühendatud kuni 10

K: Kas P300 töötab ainutl 5 GHz loavabas sagedusalas
V: Jah, seega sagedusluba ei ole vaja

K: Kas P300 külge saavad ühenduda 802.11 standardile vastavad Wi-Fi kliendiseadmed
V: Ei

K: Kas P300 toetab TDMA multipoint sünkroniseerimise protokolli ?
V: Ei, P300 on põhiliselt mõeldud puntist punkti ühendusete jaoks, seega kahe seadme P300 vahel

K: Kas P300 hind on konkurentsivõimeline
V: Jah on, P300 on ainus selles hinnaklassis link, kus radari või häiritud kanalite avastamisel ei tekitata kliendiühenduses katkestusi. Selleks on P300-l sisse ehitatud teine raadio, mis teostab tasustal pidevalt spektrianalüüsi. Samuti kasutab P300 ChannelFly tehnoloogiat, mis analüüsib pidevalt kanalite läbilaskevõimet ja võimaldab valida parima kanali – konkureerivad tooted jälgivad ainult signaali kvaliteeti ja vigade arvu. Lisaks toetab P300 nutiantenni  BeamFlex ja PD-MRC tehnoloogiaid, nende kombinatsioon on ka turul ainulaadne.

K: Kas P300 komplektis on kaasas PoE toiteseade
V: Ei ole, see tuleb osta eraldi, sobivad 802.1af poe toiteplokid

K: Kas P300 ühildub XF 7731 tootega
V: Ei ühildu, seega P300 sovbib kokku ainult teise P300-ga

K: Kuidas P300 lahendab DFS Dynamic Frequency Selection  ooteja probleemi ja radari vältimise probleemi ?
V: See lahendatakse lisaraadio abil, mis töötab pidevalt tuastal ning on juba kõik vabad kanalid enne ära testinud, seega kui kanal osutub mittekõlblikuks või müraseks, lülitatakse uuele vabale kanalile silmapikselt, mingeid häireid või katkestusi sellega sides ei tekitata.

K: Kuidas välditakse häireid eriti laiadel 80 MHz kanalitel
V: ChannelFly võimaldab silmapilkselt uue kanali valikut, samuti suudab P300 automaatselt liikuda 40 ja 20 MHz kanlitele kui 80 MHz laiusega kanalit ei peaks vanana leitama.  Seega kiirus küll väheneb aga link jääb püsti.

K: Kas P300 toetab tõhusalt väikeste VoIP pakettide edastamist, mida on vaja 3G/4G tugijaamade ja VoLTE side jaoks
V: Jah, P300 suudab tõhusalt edastada isegi 64 baidiseid väikseid IP pakette.